(Werk)boeken

RUST – 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten

 

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

In dit boek zet ik 25 inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ik focus hierbij vooral op de talenten en krachtbronnen van je kind, want elk kind is uniek en vraagt op een eigen manier om rust, structuur en duidelijkheid.

Aan de hand van heel concrete handvatten laat dit boek onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien, en hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

Cover - Rust

Nieuwsgierig?

Dan kan je het boek aankopen in de boekhandel of via deze weg.

Regelmatig organiseer ik ook presentaties en lezingen over dit onderwerp. Je leest er hier meer over.

NIEUW: Op algemene vraag organiseren we ook coaching en groepcoaching over het vinden van rust bij jezelf en in je gezin. Op deze manier krijg je heel concrete toepassingen voor jezelf en je gezin.

Je kan kiezen voor een coachingsgesprek op maat. Hierin gaan we op zoek naar wat drukte brengt in jouw gezin en hoe je hier meer rust in kan brengen. Daarnaast bieden we ook groepscoaching aan. Hierin zoeken we hulpmiddelen om rust te vinden in je gezin en passen dit meteen toe op jouw situatie. We doen dit in groep, zodat je jezelf kan herkennen in én leren van anderen.

Via het boek en het werkboek krijg je de tools in handen om zelf aan de slag te gaan. De meditaties krijg je er als toemaatje bovenop en zijn meteen een concreet hulpmiddel om in je gezin in te zetten.

Je leest er hier alles over: Coaching en groepcoaching over het vinden van rust bij jezelf en in je gezin

Ik kijk ernaar uit om je daar te verwelkomen!

2pic Stap mee op de positieve trein

VAN STRESS NAAR SPRANKELEND LEVEN

‘Tips en tools voor een sprankelend leven’:

In dit overzicht geef ik een aantal tools en inzichten mee. Op die manier krijg je meer inzicht in jezelf. Je leert de stress weer loslaten, kan meer genieten van de kleine dingen in het leven en ziet de bergen waar je voor staat minder groots. Je kan met andere woorden weer sprankelen!

‘Eerste Hulp Bij Ongelooflijke stress’ (EHBO)

In dit werkboek krijg je zicht op wat je stress bezorgt en wat stress met je doet. Je leert je hoogstpersoonlijke EHBO-kit op te stellen, zodat je weet hoe je je stress kan loslaten. Op die manier kan je weer meer genieten van de kleine dingen in het leven en lijken de bergen minder groots.

‘Van burn-out naar een sprankelend leven’:

In dit werkboek geef ik concrete handvatten in het voorkomen van en omgaan met een burn-out. Je krijgt tools om je stressfactoren maar vooral ook je eigen krachten beter te leren kennen. Op die kan je gewapend en gesterkt uit een burn-out komen.

Nieuwsgierig?

Deze werkboeken kan je gratis aanvragen, via deze weg.