Beslissingen nemen

Ik voel me niet gelukkig met wat ik nu doe maar hoe kan ik weten wat ik dan wel moet doen? En als ik het weet, durf ik dan wel de stap te zetten? En waar vind ik de energie om dat allemaal te doen?

Herkenbaar? Dan ben je niet alleen!

In mijn praktijk merk ik dat vele mensen hiermee worstelen.

Daarom bied ik een gespecialiseerd aanbod aan waarbij je je hart, hoofd en handen inzet om hier voeling mee te krijgen en actie rond te kunnen ondernemen. Elke goede beslissing neem je immers met je hart, hoofd en handen: door introspectie (hart), geef je directie (hoofd) aan je leven en kom je tot actie (handen).

 

Hart

De eerste stap is ontdekken wat je energie geeft. Wat gaat voor jou vanzelf, waar moet je zelfs geen moeite voor doen? Waar krijg je complimenten voor en sta je ervan te kijken dat anderen dit niet zo doen als jij? En vooral: waar word jij gelukkig van? Wat zou je willen doen (en doe je misschien al) zonder dat je er geld voor moet krijgen, gewoon omdat je het zo graag doet?

Hoofd

Na het voelen is het tijd om er even rationeel over na te denken. Dit is het moment van de lijstjes maken en het plannen. Na te focussen op je gevoel kan je verstand er deugd van hebben om te noteren op welke momenten je energie voelt en wat je precies energie geeft. Zo krijg je zicht op wat je doet sprankelen. Wat is jouw talent en wanneer zet je dit al in? Kan je dit nog meer inzetten? Kan dit op je werk (jobcrafting) of buiten je werk? Wat zou voor jou ideaal zijn en welke kleine stapjes kan je hierin al zetten?

Handen

Dit is de fase van het doen – de actie. Je plant en je voert uit. Wat is er nodig om die kleine stapjes richting jouw kwispelmodus te zetten? Wat ga je concreet doen, wanneer en hoe? Wie moet je hiervoor aanspreken (je partner, je baas, …)? Wat wil je hiermee bereiken en wanneer zal je tevreden zijn?

Op die manier kan ik je helpen om voeling te krijgen met je sprankel, zicht te krijgen op wat je moet doen en er vooral van te genieten.

Geïnteresseerd?
Fijn! Neem contact met me op en dan gaan we aan de slag.

Ben je op zoek naar lotgenoten?
Dat kan! Ik bied dit programma ook aan in groepsverband. We gaan aan de slag in een groep van minimaal drie personen. Neem contact met me op en vermeld erbij dat je dit graag in groepsverband wil opnemen.

Liever een aanbod op maat?
Prima. Dan gaan we aan de slag via persoonlijke coaching en bekijken we samen hoe jij het best kan geholpen worden.

Lees hier meer over hoe je zelf kan richting geven aan je werk en je leven