Stress en burn-out

Ik kom zo moeilijk tot rust. Ik werk maar door, ben moe maar ’s nachts kan ik de slaap niet vatten.
Ik heb stress en werk dat op iedereen uit. Vooral de ‘dearest and the nearest’ moeten er het meeste aan geloven.
Ik doe zo hard mijn best om alles te combineren en alles goed te doen, maar ik lijk overal te falen.
Mijn emoties zijn helemaal in de knoop: de ene moment kan ik niet stoppen met huilen, de andere moment lijk ik gevoelloos.
Ik heb last van allerlei vreemde fysische kwaaltjes. Ik schijn er maar niet bovenop te komen. Ik zou zo graag zo veel doen, maar het lukt niet, ik heb de energie niet.

Herkenbaar?

Dan ben je niet alleen! Stress en burn-out is niet voor niets hét kwaaltje van onze tijd. In mijn praktijk merk ik dat heel veel mensen hier tegenaan lopen. Ze gaan op zoek naar een goede work-life-balance, botsen op schuldgevoel als dit niet lijkt te lukken en kunnen moeilijk zelfzorg opnemen.

Daarom bied ik een gespecialiseerd aanbod aan. Dit kan zowel individueel als in groep. Je kiest zelf wat het beste bij jou en je situatie past.

Zelf aan de slag met een aantal concrete tips en tools

Ik schreef vijf brieven over dit thema en ontwikkelde drie werkboeken die je hier gratis kan aanvragen.

EHBO – eerste hulp bij ongelooflijke stress

De lat tergend hoog leggen voor jezelf. Moeilijk kunnen ontspannen. Het gevoel te falen. Geen evenwicht vinden tussen werk en privé.

Dit kan een teken zijn van stress of uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Maar geen nood, er is hulp mogelijk. Net zoals je een eerste hulp hebt bij ongevallen, is er ook een eerste hulp bij stress-symptomen.

Via deze begeleiding krijg je zicht op wat je stress bezorgt en vooral wat je eraan kan doen. Zo kan je jouw persoonlijke EHBO-kit inzetten en zo voorkomen dat het erger wordt.

Heb je hierna graag nog verdere begeleiding, dan bekijken we wat mogelijk is via persoonlijke coaching.

Van burn-out naar een sprankelend leven

Wie een burn-out heeft meegemaakt – van dichtbij of van ver, bij zichzelf of bij een naaste – weet dat het geen lachertje is. Meer nog, het lijkt op een syndroom dat jou overkomt en waar je zelf geen vat op hebt. Maar geloof me, stap voor stap kan je er weer vat op krijgen. Met vallen en opstaan leer je er mee omgaan: met jezelf, met de anderen, met de stress, met het leven, …

In deze begeleiding gaan we op zoek naar jouw EHBO-kit voor gevorderden. Dat is niet meer de Eerste Hulp Bij Ongelooflijke stress maar wel EHBO voor gevorderden. Je zet hulp in op allerlei fronten en vult je EHBO-kit met een arsenaal aan kleine en grote hulpmiddelen. Dit kan je helpen om een burn-out te voorkomen, ermee om te gaan of te voorkomen dat je er opnieuw in belandt.

In deze begeleiding gaan we op zoek naar jouw persoonlijke EHBO-kit voor gevorderden.

Heb je hierna graag nog verdere begeleiding, dan bekijken we wat mogelijk is via persoonlijke coaching.

Geïnteresseerd?
Fijn! Neem contact met me op en dan gaan we aan de slag.

Ben je op zoek naar lotgenoten?
Dat kan! Ik bied dit programma ook aan in groepsverband. We gaan aan de slag in een groep van minimaal drie personen. Neem contact met me op en vermeld erbij dat je dit graag in groepsverband wil opnemen.

Liever een aanbod op maat?
Prima! Dan gaan we aan de slag via persoonlijke coaching en bekijken we samen hoe jij het best kan geholpen worden.

Lees hier het antwoord op de vijf belangrijkste vragen over stress en burn-out