Rust

Ook kinderen kunnen stress aanvoelen. Hun hoofdje staat niet stil en hun lijf ook niet! Yoga en ontspanningscursussen voor kinderen nemen een hoge vlucht, maar er zijn heel wat eenvoudige oefeningen en technieken die je gewoon thuis kunt toepassen.

In dit boek zet ik 25 inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ik focus hierbij vooral op de talenten en krachtbronnen van je kind, want elk kind is uniek en vraagt op een eigen manier om rust, structuur en duidelijkheid.

Aan de hand van heel concrete handvatten laat dit boek onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien, en hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

Nieuwsgierig?

Dan kan je het boek aankopen in de boekhandel of via deze weg.

EXTRA

Wil je zelf al aan de slag? Dat kan!

In het boek vind je inzichten en concrete uitgangspunten die je intuïtieve kennis kunnen versterken en aanvullen. Daarnaast vind je 25 concrete oefeningen verdeeld over verschillende situaties. Tot rust komen kan immers na een boze bui, bij verdriet of onzekerheid of voor het slapengaan.

Je kan nu al twee oefeningen zelf downloaden. Daarnaast kan je ook audiofragmenten beluisteren, met visualisatie-oefeningen en meditaties. Zo heb je zelf alle tools in handen om de drukte in je gezin te verzachten.

Meditaties en visualisatie-oefeningen (hier te beluisteren)

Voor een goede nachtrust
Trampoline: Een rustgevende manier om de dag af te sluiten. 

 


Bij grote en kleine verdrietjes
Ballon: Je kind op een kindvriendelijke manier leren om zijn gedachten los te laten. 

 


Om te groeien in zelfvertrouwen
Wondertuin: Een kindvriendelijke visualisatie-oefening, waarbij je kind de talenten van zichzelf en van anderen kan bevestigen.

 


Bij overprikkeling en overdrive
Vulkaan: De spanning van de dag loslaten en tot rust komen.

 

 

Rustgevende oefeningen (hier te downloaden)

TALENTENSPEL
Met deze talentenkaartjes kan je de krachten van je kind benoemen en zo werken aan het zelfvertrouwen.
Zeker bij onzekere kinderen of kinderen die vaak negatieve feedback krijgen, kan dit heel sterk werken. Een talentenspel zorgt dan voor rust en kalmte, ook in hun hoofd.
Maar eigenlijk is dit goed voor elk kind of elk gezinslid. Het werkt immers heel verbindend de sterktes aan elkaar te vertellen én van elkaar te horen. Zo maak je er een fijne gezinsactiviteit van.

WAPENSCHILD
Het wapenschild geeft je een leuke manier om met je kind te bespreken wat hij of zij belangrijk vindt. Je maakt een uniek wapenschild van je kind, net zoals je kind uniek is. Je gaat op zoek naar wat bij je kind past, met welk dier het zich vergelijkt, waar het trots op is, …
Het kan een fijne knutselactiviteit zijn, met een mooi resultaat, waar jullie samen trots op kunnen zijn.

In het boek vind je nog veel meer toepassingen en nog meer concrete tips en oefeningen. Ik hoop uiteraard dat dit jullie niet alleen meer rust biedt maar dat jullie hier ook veel plezier aan beleven.

 

Nog meer inspiratie?

Regelmatig organiseer ik ook presentaties en lezingen over dit onderwerp. Je leest er hier meer over.

NIEUW: Op algemene vraag organiseren we ook coaching en groepcoaching over het vinden van rust bij jezelf en in je gezin. Op deze manier krijg je heel concrete toepassingen voor jezelf en je gezin.

Ik hoor het graag!