Rust

Ook kinderen kunnen stress aanvoelen. Hun hoofdje staat niet stil en hun lijf ook niet! Yoga en ontspanningscursussen voor kinderen nemen een hoge vlucht, maar er zijn heel wat eenvoudige oefeningen en technieken die je gewoon thuis kunt toepassen.

In dit boek zet ik 25 inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ik focus hierbij vooral op de talenten en krachtbronnen van je kind, want elk kind is uniek en vraagt op een eigen manier om rust, structuur en duidelijkheid.

Aan de hand van heel concrete handvatten laat dit boek onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien, en hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

Nieuwsgierig?

Dan kan je het boek aankopen in de boekhandel of via deze weg.

Regelmatig organiseer ik ook presentaties en lezingen over dit onderwerp. Je leest er hier meer over.

NIEUW: Op algemene vraag organiseren we ook coaching en groepcoaching over het vinden van rust bij jezelf en in je gezin. Op deze manier krijg je heel concrete toepassingen voor jezelf en je gezin.

Je kan kiezen voor een coachingsgesprek op maat. Hierin gaan we op zoek naar wat drukte brengt in jouw gezin en hoe je hier meer rust in kan brengen. Daarnaast bieden we ook groepscoaching aan. Hierin zoeken we hulpmiddelen om rust te vinden in je gezin en passen dit meteen toe op jouw situatie. We doen dit in groep, zodat je jezelf kan herkennen in én leren van anderen.

Via het boek en het werkboek krijg je de tools in handen om zelf aan de slag te gaan. De meditaties krijg je er als toemaatje bovenop en zijn meteen een concreet hulpmiddel om in je gezin in te zetten.

Je leest er hier alles over: Coaching en groepcoaching over het vinden van rust bij jezelf en in je gezin

Ik kijk ernaar uit om je daar te verwelkomen!

EXTRA

In het boek vind je inzichten en concrete uitgangspunten die je intuïtieve kennis kunnen versterken en aanvullen. Daarnaast vind je 25 concrete oefeningen verdeeld over verschillende situaties. Tot rust komen kan immers na een boze bui, bij verdriet of onzekerheid of voor het slapengaan.

Wil je graag al zelf aan de slag? Dan kan je hier al twee oefeningen zelf downloaden:

TALENTENSPEL
Met deze talentenkaartjes kan je de krachten van je kind benoemen en zo werken aan het zelfvertrouwen.
Zeker bij onzekere kinderen of kinderen die vaak negatieve feedback krijgen, kan dit heel sterk werken. Een talentenspel zorgt dan voor rust en kalmte, ook in hun hoofd.
Maar eigenlijk is dit goed voor elk kind of elk gezinslid. Het werkt immers heel verbindend de sterktes aan elkaar te vertellen én van elkaar te horen. Zo maak je er een fijne gezinsactiviteit van.

WAPENSCHILD
Het wapenschild geeft je een leuke manier om met je kind te bespreken wat hij of zij belangrijk vindt. Je maakt een uniek wapenschild van je kind, net zoals je kind uniek is. Je gaat op zoek naar wat bij je kind past, met welk dier het zich vergelijkt, waar het trots op is, …
Het kan een fijne knutselactiviteit zijn, met een mooi resultaat, waar jullie samen trots op kunnen zijn.

In het boek vind je nog veel meer toepassingen en nog meer concrete tips en oefeningen. Ik hoop uiteraard dat dit jullie niet alleen meer rust biedt maar dat jullie hier ook veel plezier aan beleven.

Ik ben uiteraard ook benieuwd naar jullie ervaringen!

Nog andere vragen? Of wil je me gewoon vertellen wat je van het boek vond?

Ik hoor het graag!