Assertiviteit en zelfvertrouwen

Ik voel me vaak onzeker. Ik durf niet echt op te komen voor mezelf. Soms laat ik over me heen lopen en denk ik achteraf aan wat ik allemaal had moeten zeggen. 

Herkenbaar? Dan ben je niet alleen!

In mijn praktijk merk ik dat vele mensen hiermee worstelen.Daarom bied ik een gespecialiseerd aanbod aan waarbij we werken aan je zelfvertrouwen en aan je assertiviteit.

Assertief zijn betekent opkomen voor jezelf en je eigen mening en tegelijkertijd respect voor anderen bewaren. Een heel aantal factoren spelen mee in assertiviteit, waardoor dit voor de ene persoon moeilijker is dan voor de andere.

We maken hierbij een duidelijk onderscheid tussen agressief (minder/geen rekening houden met anderen) – assertief – passief (minder/geen rekening houden met jezelf). Het gaat om een evenwicht vinden tussen respect voor jezelf en respect voor anderen.

We vertrekken hierbij vanuit verbindende communicatie, waarbij respectvolle communicatie vanuit gelijkwaardigheid centraal staat. Deze houding kan je zowel inzetten in je persoonlijk leven als in je werkcontext.

Geïnteresseerd?
Fijn! Neem contact met me op en dan gaan we aan de slag.

Ben je op zoek naar lotgenoten?
Dat kan! Ik bied dit programma ook aan in groepsverband. We gaan aan de slag in een groep van minimaal drie personen. Neem contact met me op en vermeld erbij dat je dit graag in groepsverband wil opnemen.

Liever een aanbod op maat?
Prima. Dan gaan we aan de slag via persoonlijke coaching en bekijken we samen hoe jij het best kan geholpen worden.

 

Ook voor kinderen
Ik bied deze training ook aan voor kinderen, in samenwerking met zitdazo. Deze trainingen gaan door in Dilbeek. Op de website kan je hierover meer informatie vinden en je kind hiervoor aanmelden.