Wat het schrijven van een boek me leerde over het vinden van rust in jezelf

Ik schreef een boek.

Over rust vinden. In de eerste plaats bij jezelf, om zo ook door te geven aan je gezin.

Over hoe elk gezin hiervoor eigen kracht kan inzetten. Ik geloof immers dat elke persoon al heel wat sterktes en mogelijkheden in huis heeft om met een situatie om te gaan.

Maar natuurlijk kan iedereen nog wat extra inspiratie gebruiken. Want af en toe zit je wel met je handen in je haar. Of met een huilend kind op je schoot. Of eentje met een woedebui op de gang. Of zelf met tranen in de ogen.

En daarvoor is dit boek. Om je verder te inspireren en manieren aan te bieden om deze drukte in je gezin te verzachten.

Eilandjes van tijd

Dit boek kwam er eigenlijk heel spontaan. Het schrijven verliep vlot, alsof ik kon schrijven wat al heel lang in me zat, vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaring, vanuit mijn kennis en overtuigingen. Ik schreef het aan onze keukentafel, in een cafeetje aan de vaart in Leuven en zelfs op een boot in Antwerpen. Ik gunde mezelf eilandjes van tijd waarin ik de woorden kon laten stromen.

En dat deden ze.

Het allermoeilijkste was er op het laatst. Het boek was helemaal geschreven en daar was ik best wel trots op. Er was feedback gegeven door experten en door mogelijke lezers. Het contract met de uitgeverij stond helemaal op punt. Er was zelfs een publicatiedatum bekend.

En al die tijd was er een titel, waarvan ik zelf wist dat het een werktitel was, wegens niet zo vlot en toegankelijk. Dus ging ik verder zoeken en nadenken. Er kwamen voorstellen van de uitgeverij en van andere betrokkenen.

En ik, ik vond geen rust.

Zo ging ik doen wat ik in zo’n periodes wel meer doe. Ik vroeg feedback aan iedereen die ik kon bedenken. “Wat vind jij van deze titel?” “Zou jij eerder voor dit kiezen?” Ik maakte er zelfs een poll van op mijn facebookpagina.

Terwijl ik het al die tijd wel zelf wist.

Rust

Ik mocht mezelf gunnen wat ik me in het schrijfproces had gegund. Een eilandje van tijd om de woorden te laten stromen. Een eilandje van rust om míjn woorden te laten stromen.

De boodschap geloven die ik in mijn boek ook wil meegeven: dat je het zelf wel weet, maar soms een extra duwtje nodig hebt om het zelf te geloven.

En dus kwam er rust.

Als titel van het boek: “Rust – 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten”.

Rust, als een positieve stimulans om naar te streven. Het loont immers meer om ergens naartoe te lopen, in plaats van ergens van weg te lopen.

De drukte en de stress ken je wellicht al. In het vinden van rust wil ik je graag inspireren.

Dat vind je in het boek, te vinden in alle boekhandels en online.

Wil je hier graag nog meer over horen? Dan ben je misschien geïnteresseerd in het ruimere aanbod. Je leest er hier meer over:
Coaching en groepcoaching over het vinden van rust bij jezelf en in je gezin

We bieden

Tot sprankel!

Nele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s