Je weg terug vinden

Dit is een gastblog van Elke. Elke is een ambitieuze en gedreven (jonge)dame met als motto “It’s better to urn out than to fade away”. Maar ook zij heeft het wel eens lastig…

Het overkomt me wel eens dat stress de overhand neemt en ik kom te zitten met een emotionele verstopping. Ik kan dan niet meer nadenken, slapen of eten. Het voelt af en toe alsof ik ben vast komen te zitten in een ruimte waarbij er allerlei radertjes rond me liggen, maar de handleiding om ze te doen draaien ontbreekt. Ik ging daarom voor het eerst naar de sprankelcoach.

Het was in eerste instantie best akelig om hulp te vragen. Ik vond het moeilijk om aan mezelf toe te geven dat ik er alleen niet meer uit kon geraken en dat ik eens met iemand moest spreken die ondersteuning kan bieden in het maken van keuzes. Gelukkig moet ik niet te ver zoeken en ging ik langs bij Sprankelcoach Nele. Geen canapeetoestanden, diepgravende psychologische vragen maar een goed gesprek met thee.

En zo vond ik mijn weg terug. Zo kan ik het best ook verwoorden. Ik was iets kwijt, ik zocht iets en door dat gesprek heb ik het terug kunnen vinden. Ik zat daar in die denkbeeldige ruimte, met mijn stilgevallen radertjes en ik kreeg mijn gereedschapskist niet open om te kunnen zoeken naar gereedschap om ze terug in gang te zetten. Maar Nele gaf niet op en bleef luisteren. Mijn gereedschapskist ging open maar ik wist niet waar te beginnen.

 Nele stelde de juiste vragen en ik vond mijn schroevendraaier om een aantal emotionele schroefjes los te draaien. Ze benoemde mijn krachten en ik zag mijn steunbronnen opnieuw, zo kwamen mijn radertjes terug in één lijn te liggen. Nele liet stiltes, zo vond ik mijn kleine tandwieltjes terug om tussen de grote radertjes te bevestigen.

Ik stapte terug buiten en voelde me tien kilo lichter, mijn raders waren terug gaan draaien en mijn vuur begon terug te branden. Ik vond de richting die ik nodig had.

Heb jij soms ook dat gevoel? Grasduin zeker eens op deze website of maak een afspraak om je radertjes terug op een rijtje te krijgen zodat je terug volop kan sprankelen.

Elke

 

Foto: https://artistiekecompetenties.blog

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s