Zeven tips voor een sprankelend 2017

Een sprankelend leven. Wat als het nu eens echt zou kunnen? Het kan!

Een aantal eenvoudige aandachtspunten hebben voor mij het verschil gemaakt. Als cadeautje voor het nieuwe jaar wil ik deze graag met jullie delen.

Lach en de wereld lacht met jou
Klinkt simpel? Is het ook! Je hoeft er weinig voor te doen en krijgt er zo veel voor in de plaats. Een glimlach maakt het aanschuiven in de file, het betalen aan de kassa of het wachten op de trein zo veel aangenamer. Sinds ik bewuster probeer te glimlachen word ik vaker aangesproken door vriendelijke vreemden en zijn de mensen opvallend behulpzaam in de winkel. Dat heeft dan weer effect op mijn gemoed, wat mijn glimlach nog breder maakt.

Neem een snipperdagje voor jezelf
Zijn je verlofdagen gevuld met boodschappen doen, kinderen van hot naar her rijden of het gras maaien? Neem eens een dagje voor jezelf en doe lekker waar jij zin in hebt. Ga ronddolen in de stad, verdwaal in een boek op een bankje of ga wandelen in het park. Wat je op die manier verliest aan tijd, win je aan levenskwaliteit.

Ga twee uurtjes vroeger slapen
Ik voel het zelf nu onze kinderen wat ouder worden en wat beter slapen: de wereld ziet er heel wat mooier uit als ik uitgeslapen ben. Op hoe goed mijn kinderen slapen heb ik geen vat maar ik heb wel controle op hoe vroeg ik ga slapen. Dus ga ik af en toe met de kippen op stok. Dat ene Tv-programma of die andere mail is heus niet belangrijker dan mijn slaapkwaliteit.

Knuffel je warm
Ik ben een echte knuffelmama én heb echte knuffelkinderen. En oh ja, dat voelt goed. Er is zelfs een wetenschappelijke verklaring voor: er komt oxytocine of gelukshormoon vrij als je knuffelt. Dus ja, knuffelen doet deugd. Je dierbaren knuffelen, hen laten voelen dat je ze graag ziet en zelf graag gezien worden: hoe mooi kan het leven zijn?

Beweeg
Bewegen geeft energie. Doe je dit het liefst door te wandelen of te lopen? Liefst een ontspannende yoga of een energieke work-out? Maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar beweegt. Laat je lijf leven en voel dat je leeft!

Zet je GSM ’s avonds uit
Ik merkte het zelf per toeval, toen mijn GSM per ongeluk een ganse avond plat was en ik pas de volgende ochtend besefte dat ik er tot dan niet was door afgeleid. Sindsdien zet ik hem bewust ’s avonds uit. Ga de uitdaging ook aan: zet je GSM ’s avonds uit en probeer eens écht aanwezig te zijn. Misschien kan je nog verder gaan. Ban één avond per week alle beeldschermen en geniet van het (echte) leven zoals het is.

Geef eens een compliment
Wat aandacht geeft, groeit. Van een compliment gaat iemand als vanzelf meer groeien. Oefen je in complimenten geven en wie weet word je zelf ook sterker in het dankbaar aannemen van een compliment.

Via deze weg kies je voor je geluk, kies je voor het leven en kies je voor sprankel. En wie weet ontdek je zo dat geluk geen bestemming is, maar een manier van leven.

Spreekt dit je aan? Schrijf je voor eind januari in voor de Sprankel-nieuwsbrief en ontvang een aantal praktische tools die je verder zetten op het pad van gelukkig zijn.

Tot sprankel!

Nele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s