Een eerst stap in een groot verhaal

Starten als zelfstandig coach. Het was al langer een droom van mij. Maar hola, wat leek het een grote stap! Hoe begon ik eraan? En moest ik niet eerst die ene of die andere of anders zeker die opleiding volgen? En zou het allemaal wel lukken?

Waarschijnlijk herken je die twijfels wel, we hebben ze allemaal wel eens. Je wil iets veranderen, maar je stelt maar uit omdat je niet weet hoe ermee te beginnen. Je wil een andere weg inslaan, maar je wil het eerst perfect voorbereiden zodat je op alles bent voorbereid. Je hebt een droom, maar je ziet enkel het worst-case-scenario. Je wil vandaag die ene belangrijke mail schrijven, maar je moet eerst nog je Facebook checken en ook je bureau opruimen en eigenlijk ook nog naar de winkel en …

Stop dreaming, start doing. Eerst was het nog een wenskaartje dat ik op mijn bureau vond, me subtiel doorgegeven door mijn partner. Later kreeg ik meer en meer signalen dat ik gewoon de eerste stap moest zetten.

Gewoon de eerste stap zetten? Klinkt simpel. Volgens het Agile denkkader is dat het ook. Want door te doen, merk je wat werkt en niet werkt. Het helpt ook om de grote berg te verdelen in kleine stapjes. Welke kleine stap richting jouw grote droom kan je nu al zetten? Waar kan je nu al succes uit halen, wat je dan weer kan helpen om de volgende stap te zetten.

Ook het oplossingsgericht denkkader biedt hierbij ondersteuning. De vragen die je je kan stellen zijn: Waar sta ik nu? Waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn sterktes? Wat is de volgende kleine stap die ik kan zetten?

Dus ja, hier gaan we dan.
Waar sta ik nu? Ik ben docent aan Odisee hogeschool, waar ik onder meer studenten en teams coach in communicatie- en managementsvaardigheden. Ik heb mijn Masterdiploma al jaren op zak en ben druk bezig om hier een postgraduaatsopleiding ‘Coaching, supervisie en teambegeleiding’ aan toe te voegen.
Waar wil ik naartoe? Sprankel Coaching uitbouwen. Nog meer personen en teams kunnen begeleiden in hun proces.
Wat zijn mijn sterktes? Coachen natuurlijk! Ik ben sterk in maatgericht werken: aansluiting vinden, focus op het positieve behouden en samen naar een doel toewerken. Wat is de volgende kleine stap die ik kan zetten? Deze blog schrijven, jou inspireren en verwijzen naar mijn website.

Dus wie weet is de kleine stap die je kan zetten, je abonneren op mijn tweewekelijkse nieuwsbrief, zodat ik je verder kan inspireren om de volgende stappen te zetten.

Veel succes en tot sprankel!

Een gedachte over “Een eerst stap in een groot verhaal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s